Home > Giles Hamson, Work > Attachment is missing from an e-mail message #SharePoint #SP2007 #SP2010 #SP2013

Attachment is missing from an e-mail message #SharePoint #SP2007 #SP2010 #SP2013

At a client recently, we were having the issue of emails being sent to a list but the attachments were not appearing with the email.

In this scenario, it was working if we sent it directly to the list email address, but if we forwarded from Exchange via a contact, no attachments came through.

Anyway, it would appear the following needs to be set:

If attachments are missing from email messages that are sent to a SharePoint document library, it might be because you associated the document library with an email address. When you do this, Directory Management Service may not add the following two attributes to the user associated with the email address:

  • internet Encoding = 1310720

  • mAPIRecipient = false

    Full details are below.

Windows SharePoint Services 3.0 / Microsoft Office SharePoint Server 2007

SharePoint Foundation 2010 / SharePoint Server 2010

SharePoint Foundation 2013 / SharePoint Server 2013

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: